keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Chlorella levä

Aiemmassa "Joka päivän vitamiinit" jutussani jo esittelinkin Chlorella makeanvedenlevä puristeet. Niitä olen ottanut lisäravinteena nyt muutaman kuukauden. Aluksi tilasin tuotetta kapseleina pari purkkia. Tarkka ystäväni ohjeisti kuitenkin välttämään sidos- ja muita lisäaineita joilla tuotteet kapseloidaan tai pilleröidään. Siitä viisastuneena tilasin tämän luomulaatuisen Chlorella leväjauheen, joka nyt on sitten vain ja ainoastaan 100% puhdasta levää jauhettuna.

Kurkatkaapa alta löytyvä linkki chlorella-levän terveysvaikutuksista. Itse aihetta tutkailin useammankin kuukauden ja lopulta kyllä vakuutuin. Aluksi voit valita levän helposti nielaistavina kapseleina. Jos ja kun tuotteen teho alkaa tuntua ja näkyä, niin karaise mielesi ja vaihda jauhemaiseen levään.

Aiemmin kerrroinkin että ennen joulua ihoni alkoi "kukkia" oikeinkin näyttävästi. Tuskailin isojen kipeiden näppyjen kanssa parisen kuukautta. Nyt tilanne on rauhoittunut ja mielestäni ihoni alkaa näyttää paremmalta kuin aikoihin.
Vasta jokunen päivä sitten tajusin että vitsaus alkoi heti chlorella levän käytön aloittamisen jälkeen... Sillä on erityisen vahva elimistön epäpuhtauksia ja raskasmetalleja poistava vaikutus. Eli nyt epäilen että lisääntynet näpyt kasvoilla ja kaulankin alueella tulivat levän ulospuskemista myrkyistä...
Eli jos innostut aloittamaan leväkuurin, niin ainakin tuo edelläkuvattu oire on ohimenevää laatua.


Teelusikallinen veteen sekoitettuna.


Luomulaatuinen Chlorella leväjauhe.


Inhoan sanaa "Superfood" mutta kutsun nyt tälläkertaa Chlorellaa siten.


 "Terveyttämme edistävän bakteerin, Lactobasilliuksen määrä lisääntyy vatsassa (jopa nelinkertaistuu), immuunijärjestelmän toiminta paranee ja keho taistelee tehokkaammin vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan. Chlorella auttaa myös rakentamaan tuhoutunutta tai vaurioitunutta hermokudosta.


Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, parantaa ruoansulatusta, auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa, vähentää tulehdusta, suojelee säteilyltä, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä.


Sisältää A-, B1-, B2-, B6, B12, C-, E- ja K-vitamiinia, mineraaleja, hivenaineita, nikotiinihappoa, pantoteenihappoa, foolihappoa, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, fosforia,  klorofylliä sekä  C.G.F.-kasvutekijää. Klorofylliä on runsaammin kuin missään muussa kasvikunnan lähteessä ja B12-vitamiinia eniten maailmassa per mittayksikkö. 


Stimuloi kasvua, aineenvaihduntaa ja hengitystä. Se edistää punasolujen muodostumista sekä ravinteiden absorptiota ja hyväksikäyttöä. Se normalisoi aineenvaihduntaa ja edistää suolen toimintaa. Klorofylli, vitamiinit ja hivenaineet sekä C.G.F  vaikuttavat  myös immuunivasteeseen vahvistavasti. Kasvutekijä edistää soluvaurioiden korjautumista ja haavojen paranemista (myös esim. vatsa- ja pohjukaissuolihaavat). Klorellan soluseinä absorboi myrkkyjä ja raskasmetalleja ruoansulatuskanavassa ja poistaa ne elimistöstä."


Tekstit lyhentäen lainattu Luontainen terveys sivustoilta



Ja tässä linkki kattavaan chlorella levästä kertovaan tietoiskuun.



Ja päivitys 8.4.12.
Levän makuun alkaa pikkuhiljaa tottua. Näppylöitä kasvoissa minulla on vielä jokunen, mutta helpottamaan päin sekin.
Senverran nyt lusmusin tästä hommasta että jätin levän pariksi viikoksi tauolle. Olen lähdössä viikon aurinkolomalle enkä halunnut enää yhtään ylimääräistä näppyä poskiin :) Aloitan kuurin taas ja heti loman jälkeen.


14 kommenttia:

  1. Huuh, kyllä aikamoiselta myrkkyjuomalta näyttää :) Vaan mitä ei nainen tekisi kauneuden ja terveytensä eteen! Ja juodaanhan sitä kalanmaksaöljyäkin:)

    VastaaPoista
  2. Ellen ihan väärin muista, niin minusta moni lisää tätä smoothien sekaan. Puskisikohan se karmea maku sieltä läpi?

    Ja kun kommentoit mulle siitä koulutuksesta.. niin mä olen aika lailla sitä mieltä, että sun ajatukset on just sitä mitä mä siellä opiskelenkin, ja mitä mieltä olen itekin. Eli tuskin saisit riitaa siellä aikaan. =D Minusta sulla on todella monipuolisesti tää terveysala hanskassa ja mä olen kyllä ennemminkin sulle kade siitä miten paljon sä jo osaat ja toteutat!! (mä kun en oikein ite elä niin kuin opetan...)

    VastaaPoista
  3. Minä jo innostuin, mutta mulla puskee sitä P*** tuolta ihon läpi jo muutenkin, jotta motivaatio sen lisääntymiseen ei nyt oikein ole korkealla. Olen kyllä kuullut tuosta aineesta jostain ennenkin, ehkä sitä pitäisi uskaltaa, musta tuntuu että olen jo ihan täynnä kaikkea myrkkymömmöä. Te olette kyllä Helin kanssa mun terveyden lähettiläitä. ;D Siis sitten kun tämä suuri ajatus siirtyy sinne toteutuksen tasolle.

    VastaaPoista
  4. mä taidan olla niin amatööri, että jätän tuon väliin. Hörpin mieluummin vihreää teetä :) Näyttää (ja kuulostaa) sen verran kamalalta... Ehkä joskus myöhemmin?

    VastaaPoista
  5. Hymyilevä tyttönen: Kalanmaksaöljy menee helpommin kuin tämä :)

    Heli: Tuota, niin olen minäkin jostain lukenut, passaa rouvan kokeilla :D Itse en taitaisi viitsiä jotain kohtuuhyvää smoothieta tällä pilata...

    Ei vaan, kuten ystäväni lohdutti, lapset tarvitsevat 15 maistelukertaa tottuakseen uuteen makuun. Ei sitten tiennyt kuitenkaan montako maistelukertaa tämmöiset isot tytöt tarvitsevat ennenkuin levä maistuu hyvälle :D

    VastaaPoista
  6. Saariston kasvatti: Iho kyllä reagoi aika äkäisesti mutta tilanne tasottui parissa kuukaudessa. Ja nyt ihan oikeasti näyttää kirkkaammalta kuin ennen. Vielä on punaisia länttejä näppylöiden jäljiltä ja mustapäitäkin tai mitä lie tukkeutuneita huokosia mutta uskoisin että voiton puolella olen.
    Uskalla vaan kokeilla sinäkin, vaikka kesällä jos sattuu olemaan lomaa ja saa mökillä hautoa näppyjä pellavansiemen-limalla. Sillä itsekin pahimpaan aikaan hoitelin ihoa joka ilta.

    VastaaPoista
  7. Annu: Tutkipa tuota levästä kertovaa linkkiä ja uskon että vakuutut kyllä :)

    VastaaPoista
  8. Terve!

    Kannattaa katsoa mistä levä tulee. Useimmat ovat Japanista ja vieläpä Fukushimasta...

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Totta :) Ja siinä yksi syy lisää valita iHerb:in tapainen iso ja luotettava toimittaja "autotallin-takahuone-firmojen" sijaan.
    Tämä Now Chlorella on luomulaatuinen ja valmistusmaa USA.

    VastaaPoista
  10. Moikka,miten leväjauhetta käytätte? Itse saan sitä parhaiten alas pinaattikeiton joukossa,mutten veden joukossa ollenkaan..
    En halua aloittaa aamuisin pinaattikeitolla,joten onko muita ideoita tai käyttötapoja?
    Ja itselläni kukkii nassu jo muutenkin,niin eipä tämä voi tästä enää huonommaksi muuttua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Minäkään en siitä koskaan ole oppinut varsinaisesti tykkäämään... Helpoimmaksi koen vain sekoittaa jauheen veteen ja ottaa kertahuikalla. Nykyään sekoitan samaan vesilasilliseen myös vehnänorasjauheen. Tuntuisi että ne hiukan neutraloivat toistensa makua.

      Poista
  11. Minä juon chlorellan aina aamuisin. Puristan 7 dl kannelliseen mukiin 1-2 limen mehut (limen mehu puhdistaa maksaa) ja lisäksi 2-4 tl chlorella jauhetta ja muki täyteen vettä.
    Ensimmäisellä kerralla kun tätä join, laitoin 2 rkl chlorellajauhetta, jonka seurauksena oksensin parin tunnin kuluttua muutamia kertoja. On siis aika vahva kropanpuhdistus reaktio! :) Kannattaa aloittaa pienillä määrillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nanne :)
      Juotko siis heti aamusta 7dl levävesisekoitusta? Aika tiukka mimmi :)
      Olet varmasti oikeassa siinä, että levä kannattaa ottaa aamusta ja tyhjään mahaan ja runsaan nesteen kera. Minä en vaan pysty...
      Väliinsä pidän itsekin sitruunakuureja. Yleensä puristan mehun aamusta lasilliseen vettä ja juon sitten päälle muutaman mukin vihreää teetä.
      Välillä käytän myös happijauhetta - senkin otan heti aamulla tyhjään vatsaan ja sekaan sitruunaa, joka tehostaa happijauheen vaikutusta. Menee välillä, mutta ei sekoituksesta mikään suosikki ole koskaan tullut :)
      Mielenkiintoinen tämä vaihtoehtoinen terveydenhoidon maailma. Aina oppii uutta - osa juttuja jää käyttöön, osa unohtuu...

      Poista
    2. Kyllä, leväjauhe-vesi-sitruuna/limemehu sekoitus on yhteensä 7 dl. Ennen join saman verran pelkkää vettä heti herättyäni mutta nyt olen hurahtanut näihin Superfoodeihin! :)
      Hei tuo happijauhe kuulosti mielenkiintoiselta! Täytyykin heti käydä lukemassa tuo sinun postaus asiasta. En ole ennen kuullut enkä lukenut mistään.

      Joo tää on aikas mielenkiintoinen tää luontaislääketieteen maailma! :)
      Itsellä on aina ollut pieni kiinnostus luontaislääkintää kohtaan. Koiruuskin on joutunut "koekaniiniksi" monille homeopaattisille lääkkeille ja luontaistuotteille! :)
      Mutta varsinainen suurempi kiinnostus asiaan lähti siitä, kun selvisi että sukulaistyttömme sairastuminen johtui rokotteesta (MPR). Häntä hoidetaan luontaistuotteilla ja homeopaattisilla lääkkeillä, pikku hiljaa parempaan suuntaan on menty.
      Usko "normaaliin" lääketieteeseen on tällä hetkellä aika nollissa...

      Poista